Mangový krém s likérem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
901 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytého manga oloupeme slupku, odstraníme pecku a dužninu rozmixujeme.
  • 2
    Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.
  • 3
    Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. V dalším hrnku ohřejeme mléko. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme za postupného přilévání horkého mléka, dokud krém nezhoustne. Přidáme želatinu a mícháme. Vlijeme rozmixovanou dužninu manga a mučenkový likér. Pak vložíme krém s mísou do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, z bílků ušleháme sníh. Střídavě do krému vmícháváme ušlehanou smetanu a sníh.
  • 4
    Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Pak před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme ho na dílky a před podáváním posypeme nasekanou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.