Mangový krém s likérem
60 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 1kusMango
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2centilitryMučenkový likér
- 50gramůMáta
- 200mililitrůVoda pitná
- 5plátkůŽelatina
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
901 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Z omytého manga oloupeme slupku, odstraníme pecku a dužninu rozmixujeme.
- 2Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.
- 3Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. V dalším hrnku ohřejeme mléko. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme za postupného přilévání horkého mléka, dokud krém nezhoustne. Přidáme želatinu a mícháme. Vlijeme rozmixovanou dužninu manga a mučenkový likér. Pak vložíme krém s mísou do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, z bílků ušleháme sníh. Střídavě do krému vmícháváme ušlehanou smetanu a sníh.
- 4Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Pak před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme ho na dílky a před podáváním posypeme nasekanou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.