Mangový sorbet s pomeranči
20 min.
Ingredience
- 5lžicCukr třtinový
- 400mililitrůČaj zelený
- 4kusyMango
- 1kusLimetka
- 4lžíceLikér pomerančový
- 2kusyPomeranče
- 3lžíceRum
- 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme zelený čaj, necháme vylouhovat a přimícháme třtinový cukr. Mango omyjeme, očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky, které pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré, poté smícháme se zeleným čajem.
- 2Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
- 3Limetkovou kůru a šťávu smícháme s mangovou směsí. Vše ještě jednou rozmixujeme a přidáme pomerančový likér.
- 4Sorbet vložíme do mísy a na 8 hodin uložíme do mrazáku. V průběhu mražení sorbet opakovaně promícháváme.
- 5Pomeranče oloupeme, plátky pomerančů zbavíme i slabé slupky a nakrájíme na větší kousky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a přelijeme pomerančové plátky. Necháme 30 minut marinovat.
- 6Mangový sorbet servírujeme na připravené talíře a podáváme s marinovaným pomerančem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.