Mangový sorbet s pomeranči

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 5lžicCukr třtinový
    • 400mililitrůČaj zelený
    • 4kusyMango
    • 1kusLimetka
    • 4lžíceLikér pomerančový
    • 2kusyPomeranče
    • 3lžíceRum
    • 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme zelený čaj, necháme vylouhovat a přimícháme třtinový cukr. Mango omyjeme, očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky, které pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré, poté smícháme se zeleným čajem.
  • 2
    Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  • 3
    Limetkovou kůru a šťávu smícháme s mangovou směsí. Vše ještě jednou rozmixujeme a přidáme pomerančový likér.
  • 4
    Sorbet vložíme do mísy a na 8 hodin uložíme do mrazáku. V průběhu mražení sorbet opakovaně promícháváme.
  • 5
    Pomeranče oloupeme, plátky pomerančů zbavíme i slabé slupky a nakrájíme na větší kousky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a přelijeme pomerančové plátky. Necháme 30 minut marinovat.
  • 6
    Mangový sorbet servírujeme na připravené talíře a podáváme s marinovaným pomerančem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.