Manhattanská roláda
55 min.
Ingredience
- Máslový krém
- 120gramůCukr moučkový
- 60gramůČokoláda bílá
- 175gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceLikér Kahlua
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 215gramůCukr krupice
- 120gramůMouka polohrubá
- 55gramůKakao - prášek
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Elektrickým šlehačem ušleháme bílky, postupně přidáme asi polovinu cukru, vyšleháme pevný a lesklý sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem. Přidáme 45 g kakaa, sníh a mouku, vše opatrně umícháme na hladké těsto.
- 2Dva plechy o rozměrech 33 x 23 cm vyložíme papírem na pečení. Vlijeme těsto a rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8-10 minut. Hotové pláty vyklopíme na dvě čisté utěrky posypané kakaem. Sloupneme papír a rolády zavineme, necháme vychladnout.
- 3Mezitím si připravíme máslový krém z bílé čokolády: v rendlíku se silným dnem ohřejeme mléko, až začne bublat, odstavíme a přimícháme čokoládu, mícháme až se rozpustí. Přidáme kávový likér a necháme vychladnout. Potom uložíme do lednice asi na 30 minut. Do mísy dáme cukr, máslo a třeme do pěny, postupně po částech přidáváme rozpuštěnou čokoládu a třeme až vznikne hladký krém.
- 4Jeden plát rozvineme a potřeme ho necelou polovinou krému, znovu ho stočíme. Druhý plát také rozvineme a potřeme, ale stočíme ho přes první roládu, takže vznike velká roláda.
- 5Roládu dáme na oválnou mísu a potřeme ji zbytkem krému. Ihned podáváme nebo uložíme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.