Manhattanská roláda

55 min.

Ingredience

  • Máslový krém
    • 120gramůCukr moučkový
    • 60gramůČokoláda bílá
    • 175gramůMáslo čerstvé
    • 4lžíceLikér Kahlua
    • 50mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Elektrickým šlehačem ušleháme bílky, postupně přidáme asi polovinu cukru, vyšleháme pevný a lesklý sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem. Přidáme 45 g kakaa, sníh a mouku, vše opatrně umícháme na hladké těsto.
  • 2
    Dva plechy o rozměrech 33 x 23 cm vyložíme papírem na pečení. Vlijeme těsto a rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8-10 minut. Hotové pláty vyklopíme na dvě čisté utěrky posypané kakaem. Sloupneme papír a rolády zavineme, necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím si připravíme máslový krém z bílé čokolády: v rendlíku se silným dnem ohřejeme mléko, až začne bublat, odstavíme a přimícháme čokoládu, mícháme až se rozpustí. Přidáme kávový likér a necháme vychladnout. Potom uložíme do lednice asi na 30 minut. Do mísy dáme cukr, máslo a třeme do pěny, postupně po částech přidáváme rozpuštěnou čokoládu a třeme až vznikne hladký krém.
  • 4
    Jeden plát rozvineme a potřeme ho necelou polovinou krému, znovu ho stočíme. Druhý plát také rozvineme a potřeme, ale stočíme ho přes první roládu, takže vznike velká roláda.
  • 5
    Roládu dáme na oválnou mísu a potřeme ji zbytkem krému. Ihned podáváme nebo uložíme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.