Maniokový koláč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maniok oškrábeme, nakrájíme na kostičky, propláchneme pod tekoucí vodou, aby se vyplavil škrob, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmačkáme na kaši. Vložíme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kondenzované mléko, vanilkový cukr a zakápneme rumem. Vypracujeme těsto, nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.
  • 2
    Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 7. 2015
Maniokový koláč
Dobrý den, určitě nechci recept zpochybňovat, ale než se do něj pustím, nedá mi to se nezeptat... V receptu není vůbec žádná mouka.. není jen zapomenutá? Chápala bych, kdyby maniok byl již ve formě tapiokové mouky, ale takhle... mám jen obavu, jestli se hmota upeče skutečně do "koláče" jestli z ní nebude "pečená kaše"? Předem děkuji za odpověď :)