Marcipánová srdce
40 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 400gramůMarcipánová hmota surová
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
630 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Z vychlazeného, na vločky nakrájeného másla, mouky, cukru a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilít trochu studené vody. Těsto zabalíme do fólie a chladíme asi 30 minut.
- 2Marcipán (kousek ponecháme na ozdobu) uhněteme s moučkovým cukrem a mezi dvěma fóliemi vyválíme na plát silný 1 cm. Tvořítkem vypichujeme srdce.
- 3Připravené křehké těsto vyválíme na plát a vypichujeme z něj srdce. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5-10 minut.
- 4Upečená, vychlazená srdce potřeme rozšlehaným vejcem a navrch každého položíme srdce z marcipánu. Lehce je přimáčkneme. Ze zbylého marcipánu vyválíme válečky, položíme je na okraj srdíček a potřeme zbylým vejcem. Krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.