Marcipánová srdce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
630 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vychlazeného, na vločky nakrájeného másla, mouky, cukru a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilít trochu studené vody. Těsto zabalíme do fólie a chladíme asi 30 minut.
  • 2
    Marcipán (kousek ponecháme na ozdobu) uhněteme s moučkovým cukrem a mezi dvěma fóliemi vyválíme na plát silný 1 cm. Tvořítkem vypichujeme srdce.
  • 3
    Připravené křehké těsto vyválíme na plát a vypichujeme z něj srdce. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5-10 minut.
  • 4
    Upečená, vychlazená srdce potřeme rozšlehaným vejcem a navrch každého položíme srdce z marcipánu. Lehce je přimáčkneme. Ze zbylého marcipánu vyválíme válečky, položíme je na okraj srdíček a potřeme zbylým vejcem. Krátce zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.