Marcipánové kuličky s ořechovou náplní

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
448 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Ze žloutků s horkou vodou vyšleháme pěnu, do které přimícháme pudinkový prášek. Sníh smícháme dohromady se žloutkovou hmotou. Do směsi přisypeme prosátou mouku a zlehka promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Připravenou směs naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a tvarujeme na plech úhledná kolečka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180°C pečeme přibližně 10 minut. Po upečení kolečka necháme vychladnout na papíře, potom je pomocí nože opatrně z papíru sundáme.
  • 3
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky, přisypeme cukr, kávu a horkou vodu. Vyšleháme na hladký krém, do kterého přisypeme pomleté ořechy a ještě jednou promícháme.
  • 4
    Vychladlé kolečka rozřízneme na půlky, naplníme je připraveným krémem a slepíme k sobě.
  • 5
    Vál posypeme moučkovým cukrem, rozválíme na něm marcipán a nakrájíme na dostatečně velké čtverce. Do středu každého čtverce položíme naplněnou kuličku, kterou zabalíme do marcipánu. Pěkně pomocí dlaní vytvarujeme do kuličky, každou následovně obalíme v prosátém kakau.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.