Marcipánové kuličky s ořechovou náplní
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr moučkový
- 2lžíceKáva instantní
- 50mililitrůVoda pitná
- 70gramůOřechy vlašské
- Na obalování
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 70gramůKakao
- 20gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůVoda pitná
- 3lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
448 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Ze žloutků s horkou vodou vyšleháme pěnu, do které přimícháme pudinkový prášek. Sníh smícháme dohromady se žloutkovou hmotou. Do směsi přisypeme prosátou mouku a zlehka promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Připravenou směs naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a tvarujeme na plech úhledná kolečka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180°C pečeme přibližně 10 minut. Po upečení kolečka necháme vychladnout na papíře, potom je pomocí nože opatrně z papíru sundáme.
- 3Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky, přisypeme cukr, kávu a horkou vodu. Vyšleháme na hladký krém, do kterého přisypeme pomleté ořechy a ještě jednou promícháme.
- 4Vychladlé kolečka rozřízneme na půlky, naplníme je připraveným krémem a slepíme k sobě.
- 5Vál posypeme moučkovým cukrem, rozválíme na něm marcipán a nakrájíme na dostatečně velké čtverce. Do středu každého čtverce položíme naplněnou kuličku, kterou zabalíme do marcipánu. Pěkně pomocí dlaní vytvarujeme do kuličky, každou následovně obalíme v prosátém kakau.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.