Marcipánové pletýnky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůListové těsto
    • 200gramůMarcipánová hmota surová
    • 200gramůMarmeláda meruňková
    • 100gramůHrozinky
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
    • 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z listového těsta vyválíme dva pláty o rozměrech cca 50 x 25 cm. Každý plát podélně rozpůlíme, na vzniklých 4 plátech naznačíme nožem vždy 3 stejně velká podlouhlá pole.
  • 2
    Marcipán nakrájíme na kousky, utřeme s marmeládou do krému, vmícháme omyté rozinky. Náplň naneseme na prostřední pole, postranní pole hřebínkovitě nakrojíme ve dvoucentimetrových odstupech. Vzniklé pásy střídavě zleva a zprava přeložíme přes náplň. Pletýnky nakrájíme na kousky 10 cm dlouhé, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je žloutkem rozšlehaným s mlékem.
  • 3
    Pletýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ještě horké potřeme meruňkovou marmeládou a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.