Margot buchta
40 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 400gramůČokoláda Margot
- 120gramůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůPoleva čokoládová
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Polohrubou mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Do mouky přisypeme vanilkový cukr, na hrubém struhadle nastrouháme kokosovou čokoládu Margot, vše promícháme a necháme stranou.
- 2Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přilijeme olej, cukr, mléko. Nakonec vlijeme smetanu a šlehačem všechno rozšleháme. Připravenou mouku pomalu smícháme se směsí, promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
- 3Plech vložíme do horké trouby a při 180 °C pečeme přibližně 20 minut.
- 4Upečenou buchtu vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout, potřeme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
- 5Upečenou buchtu nakrájíme na čtverce, poklademe na dezertní talíře a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.