Margot řezy
50 min.
Ingredience
- Na plech
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- Poleva
- 300gramůZakysaná smetana
- 1kusCukr vanilka
- 1kusČokoláda Margot
- Pudinková náplň
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusPudinkový prášek - čokoládový
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceKakao - prášek
- Těsto
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 1decilitrOlej rostlinný
- 500decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2479 kcal
Bílkoviny
144 g
Tuky
103 g
Sacharidy
243 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a přilijeme podle potřeby mléko. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Z mléka, pudinkového prášku, cukru a kakaa uvaříme pudink, který ozdobně nalijeme na těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení moučník potřeme zakysanou smetanou promíchanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Před podáváním necháme v chladu, potom krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Margot řezy
Margot mam opravdu ráda a za tenhle recept jsem opravdu vděčná 😉