Margot řezy

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na plech
  • Poleva
    • 300gramůZakysaná smetana
    • 1kusCukr vanilka
    • 1kusČokoláda Margot
  • Pudinková náplň
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 1kusPudinkový prášek - čokoládový
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1lžíceKakao - prášek
  • Těsto
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 3kusyVejce slepičí
    • 150gramůCukr moučkový
    • 1decilitrOlej rostlinný
    • 500decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2479 kcal
Bílkoviny
144 g
Tuky
103 g
Sacharidy
243 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a přilijeme podle potřeby mléko. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Z mléka, pudinkového prášku, cukru a kakaa uvaříme pudink, který ozdobně nalijeme na těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení moučník potřeme zakysanou smetanou promíchanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Před podáváním necháme v chladu, potom krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Margot řezy
Margot mam opravdu ráda a za tenhle recept jsem opravdu vděčná 😉