Margotkové řezy s jablky
65 min.
Ingredience
- 1kusČokoláda Margot
- 3kusyJablka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusCukr skořicový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůRum
- 80gramůCukr třtinový
- 150gramůMouka polohrubá
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na dokončení
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSkořice mletá
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
- 2Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.
- 3Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.
- 4Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.
- 5Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.