Margotkové řezy s jablky

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusČokoláda Margot
    • 3kusyJablka
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1kusCukr skořicový
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100mililitrůRum
    • 80gramůCukr třtinový
    • 150gramůMouka polohrubá
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100mililitrůMléko plnotučné
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 2kusyVejce slepičí
    • 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na dokončení
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 1lžičkaSkořice mletá
  • Na plech
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  • 2
    Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.
  • 3
    Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.
  • 4
    Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.
  • 5
    Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.