Marinované kuře ve vinných listech
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceTymián sušený
- 10kusůVinné listy
- 0,5šálekVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2793 kcal
Bílkoviny
214 g
Tuky
168 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
56 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme pomerančovou šťávu, med, nadrobno nasekaný tymián, víno a olej. Dvě menší rozpůlená kuřata opláchneme a osušíme. Vložíme je do mísy a přelijeme polovinou vzniklé směsi. Mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici marinovat. Během marinování maso jednou nebo dvakrát obrátíme.
- 2Předehřejeme si troubu na 180°C.
- 3Kuřata zabalíme do vinných listů, které zpevníme pomocí jehel na špízy. Vložíme je do zapékací mísy a pozvolna pečeme po dobu 25-30 minut. Odstraníme listy, maso vrátíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut, dokud není maso propečené.
- 4Z listů odstraníme jehly a rozložíme je na talíře. Na ně položíme kuřata a přelijeme je zbytkem rozehřáté marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.