Marinované kuře ve vinných listech

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2793 kcal
Bílkoviny
214 g
Tuky
168 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
56 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme pomerančovou šťávu, med, nadrobno nasekaný tymián, víno a olej. Dvě menší rozpůlená kuřata opláchneme a osušíme. Vložíme je do mísy a přelijeme polovinou vzniklé směsi. Mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici marinovat. Během marinování maso jednou nebo dvakrát obrátíme.
  • 2
    Předehřejeme si troubu na 180°C.
  • 3
    Kuřata zabalíme do vinných listů, které zpevníme pomocí jehel na špízy. Vložíme je do zapékací mísy a pozvolna pečeme po dobu 25-30 minut. Odstraníme listy, maso vrátíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut, dokud není maso propečené.
  • 4
    Z listů odstraníme jehly a rozložíme je na talíře. Na ně položíme kuřata a přelijeme je zbytkem rozehřáté marinády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.