Marinované kuřecí saté
30 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžíceArašídová pomazánka
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPasta Sambal Oelek
- 0,5lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
456 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Na marinádu v míse rozmícháme vodu s arašídovou pomazánkou, medem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sambalem, strouhaným zázvorem a nasekanou cibulí. Vložíme kousky masa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.
- 2Poté kuře vyndáme z marinády, tu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme trochu zredukovat.
- 3Maso napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme cca 5 minut. Podáváme teplé s marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.