Marinované obří krevety s chilli
10 min.
Ingredience
- 2decilitryVíno portské
- 1lžičkaCukr třtinový
- 4lžíceOmáčka ústřicová
- 1kusChilli paprička
- 20kusůKrevety tygří - loupané
- 6lžicOlej olivový
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme, odstraníme z nich hlavy, ocásek podélně rozpůlíme a opatrně vytáhneme střívko, krevety dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Necháme je v sítu odkapat, dáme do mísy a zalijeme portským vínem.
- 2Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké nudličky.
- 3Ve woku rozpálíme olej, přidáme lžičku cukru a krevety s chilli papričkou, přimícháme ústřicovou omáčku. Krevety orestujeme ze všech stran přibližně 5 - 7 minut. Poté přilijeme portské víno a krevety dusíme necelých 5 minut.
- 4Opečené krevety podáváme horké, polité vinným výpekem s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.