Marinované růžové grapefruity
35 min.
Ingredience
- 2kusyGrapefruit
- 2lžíceCukr krupice
- 50mililitrůRum
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 4kusyJahody
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Grepy oloupeme, rozdělíme na dílky a z každého opatrně sloupneme tenkou slupku. Pak je naskládáme do ploché mísy, zasypeme cukrem, přelijeme rumem a necháme pod poklicí asi 2 hodiny marinovat.
- 2Puštěnou šťávu slijeme a vaříme tak dlouho, až svůj objem zmenší cca na 2 lžíce. Necháme vychladnout a spolu s muškátem vmícháme do tuhé našlehané smetany.
- 3Dílky grapefruitů narovnáme do misek, překryjeme ochucenou smetanou a každou misku ozdobíme jednou jahodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.