Marinované ústřice

15 min.
Francie

Ingredience

    • 6kusůÚstřice
    • 250mililitrůVíno bílé
    • 1kusBylinky čerstvé - svazek
    • 100mililitrůOmáčka ústřicová
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na jednu porci použijeme 6 ústřic.
  • 2
    Do hrnce nalijeme bílé kvalitní víno, přidáme posekané bylinky a přivedeme k varu. Ústřice otevřeme až tehdy, kdy se víno začne vařit. Vložíme do bylinkového vína a krátce povaříme. Víno nesmí hodně vřít, jen lehce probublávat.
  • 3
    Odstavíme z ohně a ústřice necháme vychladnout ve víně, ve kterém se vařily.
  • 4
    Upravíme do skleněné misky nebo pohárku a podáváme s lehce ostrou ústřicovou omáčkou, do které vmícháme trochu bylinkového vína z hrnce, ve kterém se ústřice vařily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.