Marinované ústřice
15 min.
Ingredience
- 6kusůÚstřice
- 250mililitrůVíno bílé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 100mililitrůOmáčka ústřicová
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na jednu porci použijeme 6 ústřic.
- 2Do hrnce nalijeme bílé kvalitní víno, přidáme posekané bylinky a přivedeme k varu. Ústřice otevřeme až tehdy, kdy se víno začne vařit. Vložíme do bylinkového vína a krátce povaříme. Víno nesmí hodně vřít, jen lehce probublávat.
- 3Odstavíme z ohně a ústřice necháme vychladnout ve víně, ve kterém se vařily.
- 4Upravíme do skleněné misky nebo pohárku a podáváme s lehce ostrou ústřicovou omáčkou, do které vmícháme trochu bylinkového vína z hrnce, ve kterém se ústřice vařily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.