Marinovaný losos s koprem (gravad lax)
30 min.
Ingredience
- Obloha
- 110gramůSůl mořská
- 450gramůLosos - filety
- 50gramůCukr krupice
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePepř bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 12plátkůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme nakrájený kopr, cukr, mořskou sůl, rozdrcený bílý pepř a touto směsí potřeme plátek lososa, který jsme po opláchnutí tekoucí studenou vodou a po usušení papírovými utěrkami vložili kůží dospod do velké ploché mísy. Na něj pak položíme kůží navrch druhý plátek lososa, pak na maso položíme talíř, který zatížíme několika konzervami, a celé uložíme na 2 dny do ledničky, aby se losos marinoval, a vždy po 12 hodinách maso obrátíme a přelijeme šťávou, která se z něj uvolnila.
- 2Vyjmeme lososa z marinády, zoubkovým nožem nakrájíme vodorovně na tenké plátky a zbylou kůži vyhodíme.
- 3Rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky tmavého toastového chleba namazaného máslem, snítkami kopru, citronem a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.