Marinovaný losos s koprem (gravad lax)

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme nakrájený kopr, cukr, mořskou sůl, rozdrcený bílý pepř a touto směsí potřeme plátek lososa, který jsme po opláchnutí tekoucí studenou vodou a po usušení papírovými utěrkami vložili kůží dospod do velké ploché mísy. Na něj pak položíme kůží navrch druhý plátek lososa, pak na maso položíme talíř, který zatížíme několika konzervami, a celé uložíme na 2 dny do ledničky, aby se losos marinoval, a vždy po 12 hodinách maso obrátíme a přelijeme šťávou, která se z něj uvolnila.
  • 2
    Vyjmeme lososa z marinády, zoubkovým nožem nakrájíme vodorovně na tenké plátky a zbylou kůži vyhodíme.
  • 3
    Rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky tmavého toastového chleba namazaného máslem, snítkami kopru, citronem a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.