Marinovaný losos s okurkovým salátem

30 min.
Japonsko

Ingredience

    • 3lžícehnědá miso pasta
    • 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 200gramůLosos - filety
    • 1kusOkurka salátová
    • 2lžičkyOcet rýžový
    • 1lžičkaOlej slunečnicový
    • 7gramůCukr třtinový
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa nakrájíme tak, abychom získali dvě filety po sto gramech.
  • 2
    Smícháme miso, mirin, bílý cukr a saké a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do této marinády naložíme lososa – minimálně na 30 sekund, nejlépe přes noc.
  • 3
    Papírovým ubrouskem setřeme z lososa marinádu a pečeme 15 minut na 200 °C.
  • 4
    Mezitím si připravíme okurkový salát. Ocet, olej a třtinový cukr vyšleháme, dokud se cukr nerozpustí. Okurku nakrájíme na dlouhé plátky pomocí škrabky na brambory. Přelijeme ji dresinkem a podáváme spolu s lososem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.