Marinovaný losos s okurkovým salátem
30 min.
Ingredience
- 3lžícehnědá miso pasta
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 200gramůLosos - filety
- 1kusOkurka salátová
- 2lžičkyOcet rýžový
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 7gramůCukr třtinový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Lososa nakrájíme tak, abychom získali dvě filety po sto gramech.
- 2Smícháme miso, mirin, bílý cukr a saké a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do této marinády naložíme lososa – minimálně na 30 sekund, nejlépe přes noc.
- 3Papírovým ubrouskem setřeme z lososa marinádu a pečeme 15 minut na 200 °C.
- 4Mezitím si připravíme okurkový salát. Ocet, olej a třtinový cukr vyšleháme, dokud se cukr nerozpustí. Okurku nakrájíme na dlouhé plátky pomocí škrabky na brambory. Přelijeme ji dresinkem a podáváme spolu s lososem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.