Marinovaný tuňák na grilu
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 20gramůCukr krupice
- 600gramůTuňák obecný
- 4gramyWasabi pasta
- 80gramůMajonéza
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
178 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi smícháme sójovou omáčku, saké a cukr, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Do této ještě teplé marinády vložíme filety z tuňáka a necháme chvíli uležet. Zatím vymícháme z majonézy a pasty wasabi omáčku. Tuňáka vyjmeme, pokapeme olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Marinádu na pánvi mírně povaříme, aby ztratila na objemu a zhoustla. Tuňáka podáváme přelitého teplou marinádou s omáčkou wasabi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.