Marmeláda jahodová
32 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 400mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSirup Monin - jahodový
- 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 150gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Jahody velmi důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, sirupem, zakápneme likérem a povaříme asi jen 2 minuty. Jahody scedíme, ale šťávu vaříme několik minut dál samotnou. Přisypeme želírovací cukr a jakmile tekutina začne houstnout, vrátíme do hrnce jahody, povaříme ještě 2 minuty a odstavíme. Marmeládu necháme asi 5 minut odpočinout, poté naplníme předvařené sklenice, uzavřeme je víčkem a dáme na okno vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.