Marmeláda jahodová

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůJahody zahradní
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůSirup Monin - jahodový
    • 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 150gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Sacharidy
30 g
Vláknina
833 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody velmi důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, sirupem, zakápneme likérem a povaříme asi jen 2 minuty. Jahody scedíme, ale šťávu vaříme několik minut dál samotnou. Přisypeme želírovací cukr a jakmile tekutina začne houstnout, vrátíme do hrnce jahody, povaříme ještě 2 minuty a odstavíme. Marmeládu necháme asi 5 minut odpočinout, poté naplníme předvařené sklenice, uzavřeme je víčkem a dáme na okno vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.