Marmeláda pomerančová
40 min.
Ingredience
- 600gramůPomeranče
- 600mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůLikér pomerančový
- 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Pomeranče důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, trochu je nařízneme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, zakápneme likérem a povaříme asi 10-15 minut podle velikosti pomerančů. Hrnec odstavíme, pomeranče oloupeme, dužinu v misce rozmačkáme vidličkou, vybereme pecky a dužinu i se šťávou vrátíme zpátky do hrnce. Přivedeme k varu, přisypeme želírovací cukr, povaříme 2 minuty do zhoustnutí a odstavíme. Hrnec necháme 5 minut stát na chladném místě, potom marmeládou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčkem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.