Marmeláda pomerančová

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůPomeranče
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůLikér pomerančový
    • 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
135 kcal
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, trochu je nařízneme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, zakápneme likérem a povaříme asi 10-15 minut podle velikosti pomerančů. Hrnec odstavíme, pomeranče oloupeme, dužinu v misce rozmačkáme vidličkou, vybereme pecky a dužinu i se šťávou vrátíme zpátky do hrnce. Přivedeme k varu, přisypeme želírovací cukr, povaříme 2 minuty do zhoustnutí a odstavíme. Hrnec necháme 5 minut stát na chladném místě, potom marmeládou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčkem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.