Marmeláda pomerančová z kousků

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůPomeranče
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 300mililitrůŠťáva jablečná 100%
    • 30mililitrůLikér pomerančový
    • 30mililitrůSirup Monin - citron a limetka
    • 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme menší pomeranče, důkladně je kartáčkem omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na slabé srpečky, vybereme pecky, a vložíme do hrnce i s kůrou. Zalijeme vodou, jablečnou šťávou, zakápneme likérem, sirupem, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Nyní přisypeme želírovací cukr, povaříme pár minut a jakmile bude hmota hustá a hladká, hrnec odstavíme. Necháme několik minut na chladném místě odpočinout a poté marmeládou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.