Marmeláda rajčatová

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůRajčata
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 30mililitrůTresť vanilková
    • 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Sacharidy
27 g
Vláknina
600 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vyndáme jádřince a zbytek nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme vanilkovou esencí a povaříme 6 minut. Přisypeme želírovací cukr, povaříme asi 4-5 minut, zhoustlou marmeládu odstavíme a necháme pár minut odpočívat. Potom marmeládou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky a dáme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.