Marmeláda rajčatová s hruškami
200 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyRajčata
- 2kilogramyHrušky
- 40gramůCukr vanilka
- 50mililitrůRum
- 1špetkaSorban draselný
- 1kilogramCukr krupice
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata i hrušky nakrájíme na kousky. Vložíme zvlášť do hrnců a za častého míchání vaříme na silnějším ohni do rozvaření. Ještě horké rozvařené hrušky i rajčata rozmixujeme, dáme do jednoho hrnce, zasypeme cukrem, vanilkovým cukrem. Pokračujeme ve vaření (před dokončením vaření přidáme Sorban), přilijeme rum a stáhneme ze sporáku.
- 2Ještě horkou marmeládu rozlijeme do suchých teplých sklenic, ihned zavíčkujeme. Poklademe je víčky dolů na 10 minut, potom je obrátíme a necháme vychladnout. Vychlazené uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.