Marmeláda rajčatová se sirupem

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůRajčata
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 100mililitrůSirup Monin - citron a limetka
    • 10gramůCitronová kůra
    • 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Sacharidy
29 g
Vláknina
688 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vyndáme jadérka a dužinu vložíme do mixéru. Rozmixujeme na kaši. Rajčatovou kaši přendáme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, přidáme strouhanou citronovou kůru, povaříme 6 minut, přisypeme želírovací cukr a vaříme ještě několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, marmeládu necháme chvilku odpočinout a nalijeme ji do spařených sklenic, uzavřeme víčky a necháme na chladném místě vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.