Marmeláda třešňová

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůTřešně
    • 250gramůCukr želírovací
    • 400mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůVíno červené
    • 30mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Sacharidy
25 g
Vláknina
458 mg
Cukr
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, víno, zakápneme brandy, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Přisypeme želírovací cukr, povaříme a jakmile hmota začne houstnout, důkladně promícháme a odstavíme. Necháme pár minut odpočinout a marmeládou naplníme vyvařené skleničky, uzavřeme a necháme na chladném místě vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.