Marmeláda z borůvek a mrkve

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
253 g
Vláknina
13 g
Cukr
226 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, měkké borůvky probereme, očistíme a opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom je dáme do širokého a nízkého hrnce, přisypeme cukr a vanilkový cukr, vložíme celou skořici a zalijeme studenou vodou. Směs v hrnci za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
  • 2
    Mrkev škrabkou oškrábeme, nastrouháme ji na jemném struhadle a přimícháme ji do hrnce s borůvkovou směsí. Všechny suroviny za stálého míchání vaříme 20-30 minut.
  • 3
    Rozvařené borůvky a mrkev stáhneme ze sporáku, vybereme kousky skořice. Do důkladně umytých menších skleniček rozdělíme hotovou a ještě teplou marmeládu. Naplněné skleničky zavíčkujeme, necháme vychladnout. Uskladňujeme na studeném a tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.