Marmeláda z černého rybízu
60 min.
Ingredience
- 2000gramůRybíz černý
- 1500gramůCukr krupice
- 2000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
301 g
Cukr
245 g
Vápník
196 mg
Postup přípravy
- 1Rybíz omyjeme, odstopkujeme, vložíme do hrnce a zalijeme 2000 ml vody. Uvedeme k varu a vaříme do změknutí.
- 2Měkký rybíz propasírujeme přes síto, pecičky a slupky vyhodíme.
- 3Získanou kaši nalijeme zpět do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání povaříme 8 minut.
- 4Marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, před uzavřením necháme vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.