Marmeláda z černého rybízu

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
301 g
Cukr
245 g
Vápník
196 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz omyjeme, odstopkujeme, vložíme do hrnce a zalijeme 2000 ml vody. Uvedeme k varu a vaříme do změknutí.
  • 2
    Měkký rybíz propasírujeme přes síto, pecičky a slupky vyhodíme.
  • 3
    Získanou kaši nalijeme zpět do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání povaříme 8 minut.
  • 4
    Marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, před uzavřením necháme vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.