Marmeláda z čerstvých kdoulí

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramKdoule
    • 700gramůCukr krystal
    • 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
125 g
Cukr
70 g
Vápník
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté přisypeme cukr a na mírném ohni dál vaříme cca 15-20 minut.
  • 2
    Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, které předem ohřejeme v troubě. Na povrch každé dáme kolečko celofánu a posypeme jej salicylem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.