Marmeláda z čerstvých kdoulí
35 min.
Ingredience
- 1kilogramKdoule
- 700gramůCukr krystal
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
125 g
Cukr
70 g
Vápník
13 mg
Postup přípravy
- 1Kdoule oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté přisypeme cukr a na mírném ohni dál vaříme cca 15-20 minut.
- 2Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, které předem ohřejeme v troubě. Na povrch každé dáme kolečko celofánu a posypeme jej salicylem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.