Marmeláda z čerstvých šípků

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 2litryŠípky čerstvé
    • 1,2kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Sacharidy
41 g
Cukr
30 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé šípky přebereme, očistíme, důkladně omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a doměkka povaříme. Poté prolisujeme, ke kaši přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.
  • 2
    Po částech vaříme za stálého míchání až do zhoustnutí. Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.