Marmeláda z citrusů, připravená v domácí pekárně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Grapefruit, pomeranče i citron opatrně oloupeme tak, abychom zanechali na plodu bílou slupku. Jemně ji nařízneme ostrým nožem, z citrusů vymačkáme 3,5 dl šťávy.
  • 2
    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní vymačkanou šťávu a 1 dl pomerančového džusu, přidáme želírovací cukr a nádobu vložíme zpět do přístroje. Nastavíme na program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abycho se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  • 3
    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  • 4
    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  • 5
    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.