Marmeláda z grapefruitů

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyGrapefruity
    • 3kusyCitrony
    • 1,5litryVoda pitná
    • 1kilogramCukr krystal
Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Sacharidy
23 g
Vláknina
666 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Grepy a citrony po rozpůlení vymačkáme, šťávu přecedíme do varné nádoby. Část dužiny z grepů vyjmeme a s citrusovými jádry vložíme do plátěného pytlíku.
  • 2
    Kůru z grepů a citronů nadrobno nakrájíme a spolu s plátěným pytlíkem dáme do varné nádoby. Přilijeme vodu a uvedeme do varu.
  • 3
    Když kůra změkne, vyndáme pytlík s jádry a dužinou, vymačkáme ho do směsi. Přisypeme cukr, který za stálého míchání necháme úplně rozpustit. V nezakryté nádobě pak dále vaříme asi 15 minut, až marmeláda začne houstnout.
  • 4
    Marmeládu odstavíme, sebereme pěnu a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme až marmeláda zchladne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.