Marmeláda z jablek a citronů
60 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 4000gramůJablka
- 2000gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1643 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
429 g
Vláknina
14 g
Cukr
395 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka ponořena. Přidáme šťávu z citronu a necháme vařit.
- 2Uvařená jablka slijeme přes síto a necháme okapat.
- 3Získanou šťávu přelijeme zpět do hrnce a vaříme do zhoustnutí.
- 4Hotová marmeláda zůstane po kápnutí na talířek ve tvaru kuličky.
- 5Přisypeme pokrájenou citronovou kůru a povaříme ještě 2 minuty.
- 6Kůru odstraníme a marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek citronové kůry a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.