Marmeláda z jablek a citronů

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1643 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
429 g
Vláknina
14 g
Cukr
395 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka ponořena. Přidáme šťávu z citronu a necháme vařit.
  • 2
    Uvařená jablka slijeme přes síto a necháme okapat.
  • 3
    Získanou šťávu přelijeme zpět do hrnce a vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Hotová marmeláda zůstane po kápnutí na talířek ve tvaru kuličky.
  • 5
    Přisypeme pokrájenou citronovou kůru a povaříme ještě 2 minuty.
  • 6
    Kůru odstraníme a marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek citronové kůry a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.