Marmeláda z jeřabin

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kilogramyJeřabiny čerstvé
    • 4litryVoda pitná
    • 1kilogramCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 3decilitryGriotka
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
92 g
Cukr
65 g
Vápník
9 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jeřabiny, které přešly prvním mrazem, zbavíme stopek. Poškozené a nezralé plody odstraníme. Potom jeřabiny ponoříme do teplé vody, následovně je opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Do hrnce přilijeme 2 dl vody a za stálého míchání na mírném ohni pomalu dusíme, až do jejích změknutí.
  • 2
    Stálým mícháním přidáváme cukr a také vanilkový cukr. Jeřabinovou směs vaříme tak dlouho, aby se vyvařila polovina tekutiny. Nakonec vlijeme třešňovici, důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Ještě horkou řídkou marmeládu naběračkou přeléváme do sklenic. Naplněné sklenice dobře zavíčkujeme. Na několik minut je převrátíme víčky dolu a uskladníme na tmavém studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.