Marmeláda z jeřabin
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyJeřabiny čerstvé
- 4litryVoda pitná
- 1kilogramCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 3decilitryGriotka
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
92 g
Cukr
65 g
Vápník
9 mg
Postup přípravy
- 1Jeřabiny, které přešly prvním mrazem, zbavíme stopek. Poškozené a nezralé plody odstraníme. Potom jeřabiny ponoříme do teplé vody, následovně je opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Do hrnce přilijeme 2 dl vody a za stálého míchání na mírném ohni pomalu dusíme, až do jejích změknutí.
- 2Stálým mícháním přidáváme cukr a také vanilkový cukr. Jeřabinovou směs vaříme tak dlouho, aby se vyvařila polovina tekutiny. Nakonec vlijeme třešňovici, důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Ještě horkou řídkou marmeládu naběračkou přeléváme do sklenic. Naplněné sklenice dobře zavíčkujeme. Na několik minut je převrátíme víčky dolu a uskladníme na tmavém studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.