Marmeláda z kdoulí
70 min.
Ingredience
- 1500gramůKdoule
- 1500gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1110 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
387 g
Cukr
245 g
Vápník
30 mg
Postup přípravy
- 1Kdoule pečlivě umyjeme, rozčtvrtíme a vyjmeme jádřince. Pokrájené kdoule přendáme do hrnce, zalijeme vodou, aby ovoce bylo ponořené.
- 2Vaříme cca 30 minut, kdoule musí být uvařené doměkka. Poté slijeme přes plátno a necháme přes noc okapávat.
- 3Druhý den plátno s dužinami odstraníme, ke šťávě přidáme cukr. Množství určíme dle získaného objemu šťávy, na 100 ml 100 g cukru.
- 4Uvedeme k varu a ihned odstavíme. Horkou marmeládu plníme do vyvařených sklenic.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.