Marmeláda z kdoulí

70 min.
Francie

Ingredience

    • 1500gramůKdoule
    • 1500gramůCukr krupice
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1110 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
387 g
Cukr
245 g
Vápník
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule pečlivě umyjeme, rozčtvrtíme a vyjmeme jádřince. Pokrájené kdoule přendáme do hrnce, zalijeme vodou, aby ovoce bylo ponořené.
  • 2
    Vaříme cca 30 minut, kdoule musí být uvařené doměkka. Poté slijeme přes plátno a necháme přes noc okapávat.
  • 3
    Druhý den plátno s dužinami odstraníme, ke šťávě přidáme cukr. Množství určíme dle získaného objemu šťávy, na 100 ml 100 g cukru.
  • 4
    Uvedeme k varu a ihned odstavíme. Horkou marmeládu plníme do vyvařených sklenic.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.