Marmeláda z mandarinek
100 min.
Ingredience
- 1kilogramMandarinky
- 800gramůCukr krupice
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 2litryVoda pitná
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
48Postup přípravy
- 1Mandarinky zbavíme nečistot, tj. povaříme je asi 10 minut ve vodě. Mandarinky vyndáme z vody a po ochladnutí je osušíme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Z rozpůlených mandarinek nad hrncem vymačkáme šťávu, vymačkané mandarinky a cukr přidáme do hrnce k mandarinkové šťávě, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Hrnec sundáme z plamene a směs necháme asi 12 hodin chladnout. Ve vzniklém sirupu uvaříme mandarinky doměkka na mírném plameni zakryté pokličkou. Rozvařené rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme citronovou šťávu a opět vaříme 5-10 minut. Když začne marmeláda želírovat, sundáme hrnec z plamene a marmeládu naplníme do sklenic a dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.