Marmeláda z mandarinek

100 min.
Evropa

Ingredience

      • 1kilogramMandarinky
      • 800gramůCukr krupice
      • 80mililitrůCitronová šťáva
      • 2litryVoda pitná
      • 2litryVoda pitná
    Počet porcí:
    48

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    76 kcal
    Sacharidy
    20 g
    Vláknina
    382 mg
    Cukr
    19 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Mandarinky zbavíme nečistot, tj. povaříme je asi 10 minut ve vodě. Mandarinky vyndáme z vody a po ochladnutí je osušíme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Z rozpůlených mandarinek nad hrncem vymačkáme šťávu, vymačkané mandarinky a cukr přidáme do hrnce k mandarinkové šťávě, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Hrnec sundáme z plamene a směs necháme asi 12 hodin chladnout. Ve vzniklém sirupu uvaříme mandarinky doměkka na mírném plameni zakryté pokličkou. Rozvařené rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme citronovou šťávu a opět vaříme 5-10 minut. Když začne marmeláda želírovat, sundáme hrnec z plamene a marmeládu naplníme do sklenic a dobře uzavřeme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.