Marmeláda z pomerančů

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
90

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Sacharidy
24 g
Vláknina
319 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče po rozpůlení vymačkáme, šťávu přecedíme do varné nádoby, jádra vložíme do plátěného pytlíku. Kůru nadrobno nakrájíme a spolu s plátěným pytlíkem přidáme do varné nádoby se šťávou. Vymačkáme citrón, šťávu přidáme k pomerančům. Přilijeme vodu, zvolna uvedeme do varu a za nižšího příkonu tepla vaříme až dvě hodiny, dokud kůra nezměkne
  • 2
    Přisypeme cukr, který za stálého míchání necháme úplně rozpustit. Vyndáme pytlík s jádry, vymačkáme ho do směsi, zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme, až marmeláda začne houstnout.
  • 3
    Marmeládu odstavíme, necháme ve varné nádobě 30 minut zchladnout a lehce promícháme. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme, až marmeláda zchladne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.