Marmeláda z pomerančů
140 min.
Ingredience
- 1kilogramPomeranče
- 1kusCitrony
- 2litryVoda pitná
- 2kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
90Postup přípravy
- 1Pomeranče po rozpůlení vymačkáme, šťávu přecedíme do varné nádoby, jádra vložíme do plátěného pytlíku. Kůru nadrobno nakrájíme a spolu s plátěným pytlíkem přidáme do varné nádoby se šťávou. Vymačkáme citrón, šťávu přidáme k pomerančům. Přilijeme vodu, zvolna uvedeme do varu a za nižšího příkonu tepla vaříme až dvě hodiny, dokud kůra nezměkne
- 2Přisypeme cukr, který za stálého míchání necháme úplně rozpustit. Vyndáme pytlík s jádry, vymačkáme ho do směsi, zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme, až marmeláda začne houstnout.
- 3Marmeládu odstavíme, necháme ve varné nádobě 30 minut zchladnout a lehce promícháme. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme, až marmeláda zchladne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.