Marmeláda z šípků

105 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1895 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
478 g
Vláknina
83 g
Cukr
348 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šípky několikrát dobře propláchneme a přendáme do hrnce.
  • 2
    Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Pokrájíme je na drobné kousky a přisypeme k šípkům. Vše zalijeme vodou do výše ovoce a dáme vařit na 30 minut.
  • 3
    Uvařené ovoce slijeme přes síto, slitou šťávu si uschováme.
  • 4
    Šípky s jablky dáme opět do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit dalších 30 minut.
  • 5
    Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, získané pyré smícháme se šťávou a vmícháme cukr. Vše povaříme za stálého míchání.
  • 6
    Vaříme až do dosažení teploty 104,5 °C.
  • 7
    Uvařenou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic a ihned uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.