Marmeláda z šípků
105 min.
Ingredience
- 2000gramůŠípky sušené
- 2000gramůCukr krupice
- 750gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1895 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
478 g
Vláknina
83 g
Cukr
348 g
Postup přípravy
- 1Šípky několikrát dobře propláchneme a přendáme do hrnce.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Pokrájíme je na drobné kousky a přisypeme k šípkům. Vše zalijeme vodou do výše ovoce a dáme vařit na 30 minut.
- 3Uvařené ovoce slijeme přes síto, slitou šťávu si uschováme.
- 4Šípky s jablky dáme opět do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit dalších 30 minut.
- 5Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, získané pyré smícháme se šťávou a vmícháme cukr. Vše povaříme za stálého míchání.
- 6Vaříme až do dosažení teploty 104,5 °C.
- 7Uvařenou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic a ihned uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.