Marmeláda z šípků s jablky

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 1kilogramŠípky čerstvé
    • 1kilogramJablka
    • 1,4kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Sacharidy
44 g
Vláknina
475 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé šípky přebereme, očistíme, rozkrojíme a odstraníme jadýrka. Důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a doměkka povaříme. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme na čtvrtinyk, odstraníme jadřince a podusíme doměkka. Poté společně se šípky prolisujeme.
  • 2
    Přsypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. Po částech vaříme za stálého míchání až do zhoustutí. Džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.