Marmeláda z šípků s jablky
60 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramŠípky čerstvé
- 1kilogramJablka
- 1,4kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Zralé šípky přebereme, očistíme, rozkrojíme a odstraníme jadýrka. Důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a doměkka povaříme. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme na čtvrtinyk, odstraníme jadřince a podusíme doměkka. Poté společně se šípky prolisujeme.
- 2Přsypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. Po částech vaříme za stálého míchání až do zhoustutí. Džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.