Marmeláda ze sušených meruněk

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
54 kcal
Sacharidy
14 g
Vláknina
293 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do cedníku vložíme meruňky. Řádně je propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Opláchnuté nasypeme do mísy, doplníme vodou a dáme na několik hodin máčet.
  • 3
    Meruňky i s vodou, ve které se máčely, přendáme do hrnce a uvedeme do varu. Když se začnou vařit, zmírníme příkon tepla, zakryjeme a asi 20 minut vaříme, až zcela změknou.
  • 4
    Směs prolisujeme sítem, přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a dáme znovu vařit. Mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Pak zmírníme příkon tepla a nezakryté necháme slabě vařit asi 30 minut, až marmeláda začne houstnout. Při vaření čas od času řádně promícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu.
  • 5
    Marmeládu odstavíme z ohně, necháme přiměřeně zchladnout. Plníme do
  • 6
    vypařených sklenic, které řádně označíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.