Marmeládový koláč

60 min.
Francie

Ingredience

    • 500gramůListové těsto
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůCukr krupice
    • 200mililitrůMarmeláda jahodová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu polovinu těsta vyválíme do obdélníku o rozměrech 30 x 12 cm. Druhou část vyválíme do obdélníku 22 x 15cm, oba pláty cca 5 mm silné.
  • 2
    Menší obdélník přendáme na vymazaný plech, povrch propícháme vidličkou. Potřeme marmeládou, 2 cm okraje potřeme pouze rozšlehaným vejcem. Plát těsta překryjeme druhým plátem, okraje dobře stlačíme.
  • 3
    Ze zbytků těsta nakrájíme dlouhé proužky, které naskládáme křížem přes povrch koláče, spoje potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Poprášíme cukrem a pečeme při 200 °C 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.