Marmeládový koláč
60 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 200mililitrůMarmeláda jahodová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jednu polovinu těsta vyválíme do obdélníku o rozměrech 30 x 12 cm. Druhou část vyválíme do obdélníku 22 x 15cm, oba pláty cca 5 mm silné.
- 2Menší obdélník přendáme na vymazaný plech, povrch propícháme vidličkou. Potřeme marmeládou, 2 cm okraje potřeme pouze rozšlehaným vejcem. Plát těsta překryjeme druhým plátem, okraje dobře stlačíme.
- 3Ze zbytků těsta nakrájíme dlouhé proužky, které naskládáme křížem přes povrch koláče, spoje potřeme rozšlehaným vejcem.
- 4Poprášíme cukrem a pečeme při 200 °C 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.