Marokánky II

40 min.
Norsko

Ingredience

    • 100gramůCukr moučkový
    • 25gramůMáslo
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 3lžícePomerančová kůra
    • 100gramůMandle
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVanilkový cukr
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 100gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem, máslem a moukou krátce povaříme. Vmícháme nasekanou pomerančovou kůru a hrubě nasekané mandle.
  • 2
    Lžící klademe na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech malé kopečky, které ještě lžící maličko zploštíme.
  • 3
    Ve středně horké troubě upečeme dorůžova, po vychladnutí spodní stranu potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ji ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.