Marokánky s pomerančovou kůrou
25 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 120gramůKandované ovoce
- 100gramůOřechy vlašské
- 20gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na polevu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Kandované ovoce a ořechy nakrájíme, citrónovou kůru nastrouháme.
- 2V silnostěnném větším rendlíku na mírném plameni zahříváme máslo, ovoce, ořechy, cukr a kůru, dokud není hmota tekutá. Poté sejmeme z plamene a vmícháme mouku.
- 3Těsto lžičkou klademe na plech vyložený papírem a tvoříme malé placičky a pečeme v mírné troubě.
- 4Upečené placičky sejmeme z plechu, necháme vychladnout a rovnou stranu placiček poté potřeme čokoládovou polevou.
- 5Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.