Marquise s anglickým krémem
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250gramůHorká čokoláda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
625 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu, přišleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň. Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólii a naplníme čokoládovou hmotou. Dáme přes noc ztuhnout do chladničky.
- 2Druhý den na anglický krém ušleháme žloutky a cukr, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme jednou přejít varem. Vyjmeme z lázně a ještě chvíli šleháme. Necháme vychladnout. Čokoládovou hmotu podáváme s krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.