Masarykovo vánoční cukroví

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
47 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opražíme na plechu lískové oříšky při 210 stupních 10 minut. Oříšky zbavíme slupek - stačí promnout v utěrce. Na 30 minut je namočíme do horké vody.
  • 2
    Smícháme na těsto mouku, máslo, cukr a žloutek. Obalíme oříšky v hladké mouce a vmícháme do těsta.
  • 3
    Spojíme a z těsta vykrajujeme 4 válečky, které necháme ztuhnout v lednici.
  • 4
    Ostrým nožem nakrájíme válečky na 0.5cm silné plátky, dáme na plech vyložený pečícím papírem a při 180 stupních pečeme dorůžova 15 minut.
  • 5
    Horké obalíme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 11. 11. 2017
Masarykovo vánoční cukroví
Kdysi tohle cukroví patřilo k těm, které jsem pekla každý rok. Měla bych zopakovat.