Máslová čokoládová pěna
30 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo
- 2kusyžloutek
- 25gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůČokoláda 70% kakao
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu. Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu rozlámeme.
- 2Čokoládu rozpustíme na mírném plameni, neustále mícháme. Poté vmícháme, nejlépe metličkou, máslo, odstavíme z ohně a postupně žloutky. Směs necháme vychladnout.
- 3V mezičase ušleháme bílky, do pěny všleháme cukr a došleháme dopevna.
- 4Zhruba čtvrtinu bílkového sněhu vmícháme do čokolády a tuto směs nejlépe stěrkou opatrně vmícháme do zbylých bílků.
- 5Před chladnutím pěnu rozdělíme do misek.
- 6Pěna by se měla chladit nejméně 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.