Máslová čokoládová pěna

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu. Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu rozlámeme.
  • 2
    Čokoládu rozpustíme na mírném plameni, neustále mícháme. Poté vmícháme, nejlépe metličkou, máslo, odstavíme z ohně a postupně žloutky. Směs necháme vychladnout.
  • 3
    V mezičase ušleháme bílky, do pěny všleháme cukr a došleháme dopevna.
  • 4
    Zhruba čtvrtinu bílkového sněhu vmícháme do čokolády a tuto směs nejlépe stěrkou opatrně vmícháme do zbylých bílků.
  • 5
    Před chladnutím pěnu rozdělíme do misek.
  • 6
    Pěna by se měla chladit nejméně 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.