Máslová dýně s rajčaty, sýrem a těstovinami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším rendlíku přivedeme k varu vodu (bez soli), do ní nasypeme drobné těstoviny a uvaříme je podle návodu. Uvařené těstoviny scedíme a uchováme horké.
  • 2
    Z omyté a oloupené dýně (bez zrníček) nakrájíme potřebné množství dužiny na kousky a dáme je do malého hrnce na síťku - pařáčku s vařící vodou. Pod pokličkou dýni vaříme v páře 10 minut.
  • 3
    Mezitím omytá zralá rajčata ponoříme do misky s horkou vodou, po 30 sekundách je vyjmeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a lžičkou vydlabeme semínka. Dužinu pokrájíme na malé kousky. Do misky si nastrouháme kvalitní tvrdý sýr. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajčata, několik pokrájených čerstvých lístků z meduňky, a drobné lístky čerstvého kopru a 1-2 lžíce vody. Rajčata za občasného promíchání podusíme pod pokličkou. Dusíme je přibližně 7-8 minut, až budou kašovitá. Pak k nim přidáme mléko, nastrouhaný sýr a mícháme do doby, až se sýr rozpustí. Nakonec rajčatovou směs a uvařenou dýni rozmixujeme na pyré, přimícháme těstoviny a rozdělíme na porce.
  • 4
    Jednu porci podáváme hned teplou, druhou porci necháme vychladnout, poté ji zamrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.