Máslová omáčka bílá - základní
25 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
56 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
158 mg
Vápník
836 mg
Postup přípravy
- 1Z rozpuštěného másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným, nemastným vývarem, rozmícháme a provaříme.
- 2Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník.
- 3Máslovou omáčku používáme jako základní při přípravě omáček k doplnění steaků nebo rybích, krůtích a kuřecích pokrmů. Do základní omáčky přidáme koření, bylinky, sýry nebo ovocné protlaky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 28. 9. 2015
Máslová omáčka bílá - základní
Zkusila jsem připravit tuto základní omáčku a za mě palec nahoru. Přidávala jsem jen malinko másla a omáčku nebylo třeba přecedit. Je to fajn základ k dalším úpravám. Kdo si představuje, že je omáčky velké množství, jako např. k obědu, tak to ne. Je jen opravdu na doplnění k masům apd.