Máslová žemlovka
60 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 180gramůMeruňky sušené
- 20gramůCitronová kůra
- 125gramůCukr krupice
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 12krajícůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Krajíce toastového chleba silně potřeme máslem. Překrojíme je na dva trojúhelníky. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní 12 trojúhelníků potřenou stranou dolů.
- 2Přidáme polovinou sušené meruňky, citronovou kůru a cukr. Položíme zbývající chleba potřenou stranou nahoru. Posypeme nasekanými sušenými meruňkami, citronovou kůrou a cukrem.
- 3Mléko prošleháme s vejci a nalijeme na chléb. Necháme stát 1 hodinu, aby chléb část tekutiny vsákl.
- 4Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, až mléčná vrstva ztuhne. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.