Máslová žemlovka

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krajíce toastového chleba silně potřeme máslem. Překrojíme je na dva trojúhelníky. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní 12 trojúhelníků potřenou stranou dolů.
  • 2
    Přidáme polovinou sušené meruňky, citronovou kůru a cukr. Položíme zbývající chleba potřenou stranou nahoru. Posypeme nasekanými sušenými meruňkami, citronovou kůrou a cukrem.
  • 3
    Mléko prošleháme s vejci a nalijeme na chléb. Necháme stát 1 hodinu, aby chléb část tekutiny vsákl.
  • 4
    Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, až mléčná vrstva ztuhne. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.