Máslové bobánky s ořechy
35 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 100gramůOřechy lískové
- 3kusyCukr vanilka
- 2kusyCukr skořicový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou mouku, dáme k němu pokrájené změklé máslo, moučkový cukr (20 g), 2 žloutky a 1 vanilkový cukr. Promícháme, dáme na vál a rukama vypracujeme hladké vláčné těsto. Utvoříme bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet minimálně 4 hodin.
- 2Těsto potom rozválíme na pomoučeném vále na několik válečků přibližně o průměru 4 cm. Z každého nakrájíme špalíčky silné 2 cm. Do každého špalíčku vložíme lískový oříšek a zabalíme ho tak, že pomocí dlaní utvoříme kuličku - bobánek. Takto utvořené bobánky poklademe na plech, vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby péct. Upečeme je dozlatova při 180-200°C. 1/2 upečených bobánků hned po vyjmutí z trouby obalíme v 80 g moučkovém cukru, který jsme smíchali s 2 sáčky vanilkového cukru a druhou polovinu bobánků obalíme v 80 g moučkového cukru, který jsme smíchali se 2 sáčky skořicového cukru.
- 3Cukroví pak položíme do papírových košíčků a necháme uležet 2 -3 dny v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.