Máslové košíčky s čokoládovým krémem
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr kostkový
- 1kusCukr vanilka
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vypracujeme těsto. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme oba cukry, kypřicí prášek, žloutek, zakysanou smetanu a vypracujeme pevnou, vláčnou hmotu. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
- 2Poté z těsta vyválíme tenký plát, tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 6cm a vtlačujeme do suchých formiček na košíčky.
- 3Troubu předehřejeme na 160C.
- 4Formičky naskládáme na plech a pečeme 15-20minut dozlatova.
- 5Mezitím připravíme krém. Kostkový cukr necháme rozpustit v 10 lžících vroucí vody a povaříme. Rozvar necháme trochu vychladnout a poté jej utřeme se změklou čokoládou. Přidáme ušlehanou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku krémem plníme hotové košíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 12. 2015
Máslové košíčky s čokoládovým krémem
Košíčky jsme odzkoušeli podle tohoto receptu a přizdobili jsme si politou čokoládou s kouskem vlašského oříšku. Vypadají chutně a těšíme se na ochutnání.