Máslové košíčky s čokoládovým krémem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceZakysaná smetana
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 100gramůCukr kostkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
    • 40gramůCukr moučkový
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vypracujeme těsto. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme oba cukry, kypřicí prášek, žloutek, zakysanou smetanu a vypracujeme pevnou, vláčnou hmotu. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
  • 2
    Poté z těsta vyválíme tenký plát, tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 6cm a vtlačujeme do suchých formiček na košíčky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 160C.
  • 4
    Formičky naskládáme na plech a pečeme 15-20minut dozlatova.
  • 5
    Mezitím připravíme krém. Kostkový cukr necháme rozpustit v 10 lžících vroucí vody a povaříme. Rozvar necháme trochu vychladnout a poté jej utřeme se změklou čokoládou. Přidáme ušlehanou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku krémem plníme hotové košíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 12. 2015
Máslové košíčky s čokoládovým krémem
Košíčky jsme odzkoušeli podle tohoto receptu a přizdobili jsme si politou čokoládou s kouskem vlašského oříšku. Vypadají chutně a těšíme se na ochutnání.